Reünie Lelystadse pioniers

Donderdag 21 september 2017 vindt een reünie voor de eerste bewoners van Lelystad plaats naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Lelystad. Ik ben als stadsdichter aanwezig om mijn gedicht over het prille begin van Lelystad voor te dragen. De reünie is georganiseerd voor Lelystadse pioniers: zij die uiterlijk in 1967 of 1968 in Lelystad kwamen wonen of zijn geboren, of daarvóór al op het werkeiland woonden. Initiator van deze reünie is Dam Backer, zelf pionier en eerste tandarts in Lelystad. Het belooft een gezellige boel te worden: een feest van herkenning en het ophalen van oude herinneringen.

Thomas Gerla

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla en ik ben wat je noemt een rasechte Lelystedeling. Geboren en getogen in Lelystad en daar nog steeds met veel plezier woonachtig. Op 23 juni 2017 ben ik op festival Sunsation officieel tot stadsdichter van Lelystad beëdigd, het jaar waarin Lelystad haar vijftigjarig bestaan viert.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *