Over mij

Home / Over mij

Mijn naam is Thomas Gerla en ik ben wat je noemt een rasechte Lelystedeling. Geboren en getogen in Lelystad en daar nog steeds met veel plezier woonachtig. Op 23 juni 2017 ben ik op festival Sunsation officieel tot stadsdichter van Lelystad beëdigd, het jaar waarin Lelystad haar vijftigjarige jubileum viert.

Mijn passies zijn muziek en literatuur, met name de poëzie. Ik ben geen onverdienstelijk toetsenist van de band Hippie Caught Dancing en ik ben al heel wat jaartjes lid van schrijversvereniging Schrijversbent. Dat laatste is essentieel in mijn ontwikkeling als dichter en schrijver. Het is schitterend om gedichten en verhalen te schrijven, maar nog mooier dat met elkaar te delen.

Ik streef ernaar een stadsdichter voor alle Lelystedelingen te zijn en wil zo veel mogelijk kanten van de stad belichten. Suggesties voor nieuwe stadsgedichten zijn daarom zeer welkom. Wie weet leidt jouw idee tot een heus stadsgedicht. Heb je ergens een gedicht voor nodig of lijkt het je leuk dat ik kom voordragen? Schroom niet en neem contact op via thomasgerla@gmail.com