Maandagavond live

Dit gedicht schreef ik naar aanleiding van mijn radio-optreden op 12 juni 2017 in het programma Maandagavond live van Radio Lelystad. Onder andere dit gedicht heb ik tijdens de uitzending voorgedragen. Het werd zo’n gezellige boel dat we besloten dat mijn bezoek voor herhaling vatbaar was. Nu ben ik elke eerste maandag van de maand rond de klok van 20:00 uur te gast bij Maandagavond live om gedichten voor te dragen en over de actualiteit te praten.

 

Maandagavond live

O maandag met je wekker en je sleur
O maandag met je werken voor een baas
O maandag met je storm en met je regen
Maandag is één eindeloze waas

O maandag met je kater van het weekend
O maandag met je stijve stramme lijf
O maandag met zo weinig in ’t vooruitzicht
Maar gelukkig is er Maandagavond live

Maandagavond komt plotseling tot leven
Alive and kicking as we speak
De stadsdichter mag vanavond spreken
Zijn stem zoetgevooisd en radiogeniek

Maandagavond wordt alleen maar beter
De kracht van het woord is krachtig van kracht
Welluidend klinkt er poëzie vanuit de ether
Zij biedt troost en brengt u veilig door de nacht

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. 20 juli 2017

    Marc

    Treffende titel, Stadsdwalers
    Nu dwalers in alle wijken