Marker Wadden

Op 15 maart 2017 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Ik werd die dag door een vriendin uitgenodigd een boottocht te maken naar de Marker Wadden om daar te stemmen. Marker Wadden is een kunstmatig natuureiland dat vier kilometer van de Houtribdijk in het Markermeer is aangelegd. Het eiland werd eenmalig voor bezoekers opengesteld om daar hun stem uit te brengen. Een unieke ervaring die ik graag wilde vastleggen in een gedicht. Zo geschiedde. Illustratie: Naomi Djairin.

 

Marker Wadden

Een grote vrouw van zand
ligt in het Markermeer te zonnen
met roerloze hallucinante armen
van een hindoeïstische godin

Ze ligt er onverschillig
onbekommerd ongedeerd
terwijl men bewapend met potlood
peinzend het stembiljet bestudeert

Wind en water zijn wars van politiek
mijn telefoon heeft hier geen bereik
een selfie met mijn reisgenoot
een kreeftje in het slijk

De zon gaat alweer onder
de pont meert alweer aan
terug naar de bewoonde wereld
het gejaagde verdwaasde bestaan

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *