Komkommertijd

Op maandag 7 augustus 2017 was ik te gast bij Dave en Rene van Maandagavond live op Radio Lelystad. Ook dit keer was het een gezellige en geslaagde uitzending. Ik zat eerlijk gezegd wel met mijn handen in het haar over de gedichten die ik zou gaan voordragen. Afgelopen maand was er naar mijn gevoel niet veel opzienbarends gebeurd om over te schrijven. Daarom besloot ik een gedicht aan de komkommertijd te wijden. Geen zorgen, de komkommertijd is inmiddels weer op z’n retour: check op mijn site onder het kopje Nieuws wat ik de komende tijd ga doen. Illustratie: Naomi Djairin.

 

Komkommertijd

Komkommertijd, komkommertijd
een man rijdt zonder rijbewijs
al vroeg op de Oostvaardersdijk
met ’n slok en twee lantarenpalen.

Komkommertijd, komkommertijd
een stadsdichter lanceert zijn blog
in alle bescheidenheid maar toch
een foto van z’n trotse kop erop.

Komkommertijd, komkommertijd
waarin God de komkommers scheidt
van de groenten van het land
kort gezegd, niets aan de hand.

Komkommertijd, komkommertijd
een poes is zoek, een konijn is kwijt
flessenpost op de Marker Wadden
van kinders die niks te doen hadden.

Komkommertijd, komkommertijd
geen komkommer is nog wat het lijkt
de plofkip of het besmette ei
of liever de macrobiotische prei.

Komkommertijd, komkommertijd
de invasie van de berenklauw
een exoot die in de polder tiert
met brandend sap van heb ik jou.

Komkommertijd, komkommertijd
ik lees de krant heel uitgebreid
is er anders in het hoogseizoen
heel veel meer dan dat te doen?

Komkommertijd, komkommertijd
de komkommertijd is weer een feit
niet dat ik de winter mis maar
het nieuws laat ik voor wat het is.

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. 9 augustus 2017

    Thomas Gerla

    Dank je wel Guus, waardeer dat!