Lelystedeling.nl

Mijn ontwikkeling als dichter is sterk gevormd door mijn lidmaatschap van de Lelystadse schrijversvereniging Schrijversbent. Twee keer per maand komen we bijeen om gezamenlijk verhalen en gedichten te schrijven. Ik denk niet dat ik de moed had gehad mij als stadsdichter verkiesbaar te stellen zonder al die leerzame ervaringen. Daarom ben ik extra in mijn nopjes dat Mick van Leeuwen, artistiek leider van Schrijversbent, gastauteur is op Stadsdwalers. Hij schreef een kritisch, maar liefdevol gedicht over Lelystad en haar inwoners. Lijkt het je leuk een keer deel te nemen aan een bijeenkomst van Schrijversbent? Kijk dan op schrijversbent.nl onder Lidmaatschap voor meer info. Wil je zelf een keer gastauteur zijn op Stadsdwalers? Aarzel niet en stuur een berichtje. Illustratie: Bert van Leeuwen.

 

Lelystedeling.nl

Als er gekletst wordt over Lelystad
heeft eenieder wel een mening
dit is niet goed, dat is niet goed,
men stemt niet snel tevreden.
Als inwoner die hier is opgegroeid,
ken ik het gezeur, gezanik en gezever,
Het gaat van: ‘Fok Lelystad,
er valt hier geen reet te beleven.’
Maar Lelystad is een jonge stad
en heeft nog een pril verleden,
om er iets moois van te maken
moeten de handen uit de mouwen,
dat heet initiatief nemen.
Zelfs als het tot je doordringt
dat er al heel wat ondernomen wordt,
schiet het enthousiasme
maar wat vaak tekort.
Als stad onder de rook van Amsterdam
valt daar wat voor te zeggen,
soms loont het de moeite
om er eens op uit te trekken,
maar ook zeker om weer weder te keren,
want in Lelystad is het goed vertoeven,
maar dat is iets,
wat de meesten nog leren moeten.

Mick van Leeuwen, april 2018

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *