Impasse

Op 22 en 23 juni 2018 vindt alweer de 37ste editie van poëziefestival Sunsation plaats. Vorig jaar werd ik daar  door Janneke Sparreboom, de toenmalige wethouder van Cultuur, beëdigd tot stadsdichter van Lelystad. Al ben ik in Lelystad geboren en getogen, als stadsdichter ben ik veel meer over mijn stad te weten gekomen en heb ik een hoop aardige en ambitieuze Lelystedelingen mogen leren kennen. Er wordt weleens geklaagd dat er in Lelystad zo weinig te doen is. Als je de evenementenkalender checkt, blijkt dat niets minder waar is. Maar ja, je moet er wel zelf op uit trekken om dat te ontdekken. Kom komend weekend bijvoorbeeld een kijkje nemen op Sunsation. Op de vrijdagavond draag ik vanaf 20:30 uur voor op het OpenDicht Podium met dichters van de Lelystadse schrijversvereniging Schrijversbent. De zaterdagochtend open ik het festival om 05:00 uur.

 

Impasse

Op Snapchat laat je weten:
‘Even wat tijd voor mij alleen.’
Je appt me: ‘Ik verveel me..’
‘waar ga jij vanavond heen?’

Ik zeg: ‘Ben in de stad nu,’
geef niet toe dat ik je mis.
‘Alsof er in Lelystad,’ zeg je,
‘zo bijster veel te doen is..’

Ik ken je van de Wizards,
we bleven hangen in La Cave,
ik zag je weer op Dancetour,
waarom zijn we nu zo braaf?

Hippiemarkt en Jolpop,
’s Zomers naar het strand,
Lely Sunday Afternoon,
Natuurpark, Batavialand..

Wij tijgers van ’t horecaplein
leken onafscheidelijk te zijn,
we waren aan, gingen hard
bij Ronnie Flex op Lelystart.

Je zegt: ‘Een avond Netflix,’
geeft niet toe dat je me mist.
Ik zeg: ‘Ben in de stad nu,’
‘kijk maar wat je beslist..’

Ik denk dat je gelijk hebt,
’t voelt niet meer als toen,
zonder jou is er in Lelystad
geen ene moer te doen.

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. 19 juni 2018

    Thomas Gerla

    Dank je Guus 😉