Jolpop

Zaterdag 14 juli vond de zeventiende editie van muziekfestival Jolpop plaats. Omdat ik zelf in de Jol woon en het festival altijd op of nabij mijn verjaardag valt, is Jolpop voor mij altijd een bijzonder feestje. Dit jaar had ik de eer een show te mogen geven met pianist Gijs Murray en brachten we onder andere het lied Ik Lely ten gehore. Het was als vanouds gezellig en de weergoden waren ons zeer goed gezind. Als stadsdichter kan ik het natuurlijk niet nalaten de Jol, in het bijzonder Jolpop, te bezingen in een gedicht. Bij dezen dus. Illustratie: Naomi Djairin.

 

Jolpop

Als ik wat later ben, ik hou van oorlog.
Of een gezinszak, met de met apart?

In koken heeft vandaag toch niemand zin.
Als ik wat eerder ben, gaan we wel samen
in de Jol naar Snackbar Lin

of we eten op ’t terrein wel wat,
daar hebben ze ook burgers en patat
en drinken we d’r wat biertjes bij.

Bel maar als je in de buurt bent.
’t Is bij ’t water, verstopt in ’t groen.
Je vindt ’t wel, ’t is goed te doen.

Volg anders de simpelste tactiek:
ga gewoon af op de muziek.

 

Thomas Gerla

Mijn naam is Thomas Gerla, stadsdichter van Lelystad. Mijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, met name poëzie. Met mijn band Lakmoes combineer ik die twee liefdes. Daarnaast ben ik actief als toetsenist in countryband The Wild Hunt. Wil je een optreden boeken, mijn bundel bestellen of heb je ergens een gedicht voor nodig? Neem gerust contact met mij op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *